Ouders

Opvoeden is een van de mooiste en meest vervullende taken die je als mens kunt hebben. Daarnaast is het ook moeilijk en soms zelfs frustrerend. Het betekent dat je iedere dag opnieuw keuzes moet maken en beslissingen moet nemen in het belang van je kind.
Wat doe je als je voelt dat je kind niet lekker in zijn vel zit of niet optimaal functioneert? Je wilt je kind graag helpen, je hebt al veel geprobeerd, maar je weet nu niet meer hoe je het aan moet pakken. Je kind loopt ergens tegenaan en dat raakt je. Uiteindelijk ben je er zelf zo geïrriteerd en boos over of verdrietig van, dat je in het bekende cirkeltje blijft ronddraaien. Mocht je je hierin herkennen, voel je dan vooral niet bezwaard om hulp te zoeken. Een buitenstaander heeft vaak net een andere kijk en deze kijk kan misschien het leven van jou en jouw kind weer in balans brengen.

Waar kun je als ouder eigenlijk heen met je woede en vertwijfeling als blijkt dat je best doen niet genoeg is? Wat speelt er waardoor het loopt zoals het loopt? Is het de ontwikkelingsfase waarin jouw kind zit of spelen andere zaken een rol?

Kindertherapie is zeer geschikt om je kind weer op weg te helpen, maar jij als ouder bent een belangrijke en onmisbare schakel in het geheel; zelfs als de hulpvraag zich buitenhuis afspeelt. Om deze reden vind ik het belangrijk om ouders intensief te betrekken bij het proces, zodat de resultaten ook blijvend zijn.

  • Wil je je meer bewust worden van jouw manier van opvoeden?
  • Wil je meer inzicht in patronen die in jullie gezin zijn ontstaan en hoe je deze kunt doorbreken?
  • Wil je meer inzicht in de belevingswereld van je kind en weten wat het nodig heeft?
  • Of heb je vragen over specifieke opvoedingsvraagstukken?

Twijfel dan niet om vrijblijvend contact met mij op te nemen. Ik wil jullie graag helpen om te zien wat jullie kind met zijn of haar gedrag aan jullie wil vertellen.

Een Intake- en eindgesprek met beide ouders maken altijd onderdeel uit van een kindercoachingstraject l kindertherapie of broertjes-zusjescoachingtraject.

JE MAG ME ALTIJD BELLEN!

Jerusalem | Heuvelstraat 4
5801 CS Venray

06 23 83 23 14
Trude@bij-Trude.nl