Wie ben ik?

Hallo,
Mijn naam is Trude van Dijck. Ik ben geboren in 1978 en woonachtig in het buitengebied van Oostrum. Ik ben de trotse moeder van een zoon en een dochter en ik geniet iedere dag van wat hen bezighoudt. Ik kijk vol bewondering naar hun ontwikkeling die voortkomt uit hun eigen kracht en wijsheid. Ik geniet van de dingen die ze zeggen en ontdekken. Ik kan me als geen ander voorstellen dat de zorgen om je kind wanneer het niet zo goed gaat, je volle aandacht hebben en dat je een oplossing wilt vinden en je kind het allerliefst gelukkig ziet. Ik heb ook ervaren hoe waardevol het kan zijn om een therapeut te vinden die jouw zelfhelend vermogen aanspreekt!  Als jij je problemen op kunt lossen, krijg je de grip op je leven terug en de kracht om andere problemen ook aan te pakken.

Ik ben een grote liefhebber van de natuur en ik vind het erg leuk om samen met de kinderen buiten bezig te zijn. Bezig zijn met de dieren of lekker in de tuin met de bloemen en de bomen, een grote tent op het gras zetten of een wandeling naar het bos maken.

Kinderen hebben altijd mijn interesse gewekt. Daarom ben ik na de middelbare school voor groepsleerkracht gaan leren. In 2000 ben ik afgestudeerd aan Hogeschool De Kempel (PABO). Vanaf die tijd ben ik met veel plezier werkzaam geweest als groepsleerkracht in het basisonderwijs in de gemeente Horst a/d Maas en Venray.

Tijdens mijn werk als groepsleerkracht en ook in mijn rol als moeder, was ik altijd nieuwsgierig naar het antwoord op de vraag: waarom doen kinderen zoals ze doen? Het deel dat me steeds verwonderde, was dat kinderen een enorme kracht en wijsheid bezitten over zichzelf om vervolgens op zoek te gaan naar dat wat bij hen past. Want, hoe kom je er nou achter wat er achter die boosheid of het verdriet schuilgaat en hoe kun je jezelf helpen?

Uiteindelijk besloot ik om te gaan doen waar mijn hart ligt. Dat is individueel werken met kinderen en ouders om samen met hen een oplossing te vinden voor een probleem.

Ik schreef me in op de Academie voor Psychotherapie in Amsterdam waar ik mijn diploma voor KinderPersonalCoach heb behaald. Ik vond het zo interessant dat ik de opleiding tot KinderCounselor, KinderMediator en KinderTherapeut ook heb afgerond. In deze vierjarige opleiding staat het kind centraal; de therapie wordt aangepast aan de behoeftes van het kind, in plaat van dat het kind zich moet aanpassen aan de therapie. Dit is een belangrijk uitgangspunt in mijn werk!

Ik wil graag weten wie ze zijn, ze begrijpen en ze helpen. Ieder kind is een uniek mens met wie je kunt praten en overleggen en wiens mening ertoe doet. Het is niet fijn als je ergens last van hebt en er alleen niet uitkomt. Hoe bijzonder is het dat kinderen zelf weten, bewust of onbewust, waar hun kracht ligt en wat er nodig is om gelukkiger te worden. Ik gun ieder kind een gelukkige jeugd waarin het zichzelf kan zijn en kan ontwikkelen. Dat is tevens ook mijn missie; kinderen en gezinnen gelukkiger laten zijn… want een gelukkig kind groeit uit tot een gelukkige volwassene!

Ik vind het bijzonder en mooi om met kinderen te werken en ze te begeleiden op hun eigen weg naar wie ze zijn en dat ze zo meer grip op het leven krijgen.

Het vak van kindertherapeut is boeiend en levendig. Ik volg met regelmaat cursussen, lezingen en workshops binnen mijn vakgebied, om me te blijven ontwikkelen en me te laten inspireren.

JE MAG ME ALTIJD BELLEN!

Jerusalem | Heuvelstraat 4
5801 CS Venray

  06 23 83 23 14
  trude@bij-Trude.nl