Wie ben ik?

Hallo,

Mijn naam is Trude van Dijck en ik ben gediplomeerd integratief kindertherapeut, opgeleid aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. Ik help kinderen en ouders problemen bewust en helder te maken zodat zij ze zelf kunnen oplossen thuis en/of op school!

Ook ben ik trotse moeder van een zoon en een dochter en ik geniet iedere dag van wat hen bezighoudt. Ik kijk vol bewondering naar hun ontwikkeling die voortkomt uit hun eigen kracht en wijsheid. Ik geniet van de dingen die ze zeggen en ontdekken. Ik kan me als geen ander voorstellen dat de zorgen om je kind wanneer het niet zo goed gaat, je volle aandacht hebben en dat je een oplossing wilt vinden en je kind het allerliefst gelukkig ziet.

Kinderen hebben altijd mijn interesse gewekt. Daarom ben ik na de middelbare school voor groepsleerkracht gaan leren. In 2000 ben ik afgestudeerd aan Hogeschool De Kempel (PABO). Vanaf die tijd ben ik met veel plezier werkzaam geweest als groepsleerkracht in het basisonderwijs in de gemeente Horst a/d Maas en Venray.

Tijdens mijn werk als groepsleerkracht en ook in mijn rol als moeder, was ik altijd nieuwsgierig naar het antwoord op de vraag: waarom doen kinderen zoals ze doen? Het deel dat me steeds verwonderde, was dat kinderen een enorme kracht en wijsheid bezitten over zichzelf om vervolgens op zoek te gaan naar dat wat bij hen past. Ik wil graag weten wie ze zijn, ze begrijpen en ze helpen. Ieder kind is een uniek mens met wie je kunt praten en overleggen en wiens mening ertoe doet.

Uiteindelijk besloot ik om te gaan doen waar mijn hart ligt. Dat is individueel werken met kinderen en ouders om samen met hen een oplossing te vinden voor een probleem. Ik schreef me in op de Academie voor Psychotherapie in Amsterdam waar ik mijn diploma voor Integratief Kindertherapeut heb behaald. In deze vierjarige opleiding staat het kind centraal; de therapie wordt aangepast aan de behoeftes van het kind, in plaats van dat het kind zich moet aanpassen aan de therapie. Dit is een belangrijk uitgangspunt in mijn werk!

In 2015 ben ik mijn praktijk voor Integratieve Kindertherapie & Coaching gestart. Mijn praktijk bevindt zich sinds 2018 in gebouw Jerusalem, middenin het centrum van Venray.

Het vak van kindertherapeut is boeiend en levendig. Ik volg met regelmaat cursussen, lezingen en workshops binnen mijn vakgebied, om me te blijven ontwikkelen en me te laten inspireren.

 

JE MAG ME ALTIJD BELLEN!

Jerusalem | Heuvelstraat 4
5801 CS Venray

06 23 83 23 14
Trude@bij-Trude.nl