Tienercoaching

Heb je het gevoel dat de opvoeding je als OUDER door de vingers glipt? Word je als een bemoeizuchtige of strenge ouder ervaren? Gun je jouw tiener een opbouw naar zelfstandige identiteit en vind je het tegelijkertijd lastig om je kind ruimte en stimulans te geven? Hebben jullie behoefte om hierover te praten? Dat kan!

De puberteit is de transitie naar volwassenheid. Tieners zijn als het ware volwassenen zonder ervaring. De puberteit is nodig om je eigen identiteit te ontdekken en te vormen. Uit te zoeken waar je grenzen liggen, wat jij leuk vindt of waar je goed in bent. In deze periode leer je ook om te gaan met teleurstellingen en tegenslagen dat is niet altijd even makkelijk. Soms hebben tieners een klein zetje nodig of een wat langere periode van ondersteuning. Het is voor jongeren belangrijk om zich begrepen en geaccepteerd te voelen. Maar juist in deze fase kunnen jongeren enorm botsen met hun ouders en/of de omgeving. Soms kun je als ouders/opvoeders het gevoel hebben hierdoor niet meer in contact te staan met je puber. Zowel voor jongeren als ouders/opvoeders kan het dan prettig zijn om te praten met een onafhankelijk volwassene.

Tiener coaching is gericht op enkele zaken die van belang zijn om de puberteit en de route naar volwassenheid met bijbehorende hindernissen, goed door te komen, weer grip te ervaren en de toekomst doelgericht in het vizier te hebben.

Werkwijze

Allereerst spreken we elkaar telefonisch om jullie hulpvraag helder te krijgen en te komen tot een eerste afspraak met jullie zoon of dochter. Tijdens het intakegesprek met jullie zoon/dochter wordt datgene waar jullie kind mee zit in kaart gebracht en kijken we hoe we het coaching traject verder voort zullen zetten. Hier worden jullie als ouders uiteraard in betrokken. Daarna zal ik jullie kind wekelijks spreken tijdens een afspraak van 1 uur. Het traject is op maat, we doen wat nodig is!

Ben je nieuwsgierig geworden naar mijn werkwijze of heb je een vraag? Bel of mail me gerust dan reageer ik zo snel mogelijk.

JE MAG ME ALTIJD BELLEN!

Jerusalem | Heuvelstraat 4
5801 CS Venray

06 23 83 23 14
Trude@bij-Trude.nl